• NaturaMed Pharma AB
  • 054-52 25 40

Vad är godartad prostataförstoring?

Har du svårt att tömma blåsan eller måste du ofta upp på natten för att kissa, kan detta vara symtom på godartad prostataförstoring.

Den medicinska termen för godartad prostataförstoring är benign prostata-hyperplasi, ofta förkortat till det mer lättuttalade BPH. Orsaken till att prostatan växer är okänd, men man vet att testosteron och liknande hormoner som är nödvändiga för prostatans funktion, också påverkar dess tillväxt.

Vanliga symtom vid godartad prostataförstoring (BPH)

Godartad prostataförstoring
  • Behov att kissa på natten
  • Svag urinstråle
  • Svårt att tömma blåsan helt
  • Ett eller flera avbrott när man kissar
  • Frekvent urinering, både dag och natt
  • Urinläckage i samband med att man är kissnödig

Alla män drabbas inte av godartad prostataförstoring, men det är vanligt och hör ihop med ökande ålder. Man uppskattar att drygt hälften av alla män som får prostataförstoring har besvär. Som oftast är följden att den förstorade prostatan trycker ihop urinröret så att urinen får svårare att passera.

Vad är prostatan?

Prostatan, som även kallas blåshalskörteln, är en manlig könskörtel som sitter alldeles under urinblåsan och omger urinröret. Hos yngre män, som sällan har problem med prostatan, är den ungefär som en valnöt i storlek och form.

Vad händer när prostatakörteln växer?

När prostatakörteln växer, börjar själva vävnaden i prostatkörteln att utvidga sig, med följd att den klämmer åt urinröret som går genom prostatakörteln (se illustration). När vävnaden trycker på körteln kan det medföra att det blir svårare att tömma blåsan, vilket kan leda till behovet av frekvent urinering, även på natten.

Få hjälp vid godartat prostataförstoring

Prosabal™ är ett receptfritt väletablerat växtbaserat läkemedel använt vid lättare vattenkastningsbesvär orsakade av godartad prostataförstoring, t.ex.nattliga urinträngningar. Kontakta läkare innan behandling för att inte missa eventuell bakomliggande allvarlig sjukdom (prostata- eller urinblåsecancer).

Ikon

Kundservice 054-52 25 40

Arrow 2
Prosabal

Prosabal™ kapslar är ett receptfritt väletablerat växtbaserat läkemedel använt vid lättare vattenkastningsbesvär orsakade av godartad prostataförstoring, t.ex. nattliga urinträngningar. Kontakta läkare innan behandling för att inte missa eventuell bakomliggande allvarlig sjukdom (prostata- eller urinblåsecancer). Om besvären förvärras eller kvarstår i mer än 6 månader ska läkare kontaktas för förnyad bedömning. Läs bipacksedeln noga före användning. Marknadsförs av NaturaMed Pharma AB. Konsumentkontakt 054-52 25 40.

Vår nätsida använder cookies så att vi kan utföra bättre service för dig. Läs mer om användingen av cookies, sekretess och allmänna villkor.

NaturaMed Pharma

NaturaMed Pharma AB
Box 2093
663 12 Hammarö
Tel 054-52 25 40
Fax 054-52 25 41
http://naturamed-pharma.se
Frågor och svar